Έπιπλο και παλέτα

Η παλέτα στις μέρες μας αποτελεί το πλέον χρησιμοποιημένο ενδιάμεσο μέσο μεταφοράς εμπορευμάτων σε όλο τον πλανήτη. Εμφανίστηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την εύκολη και γρήγορη μεταφορά πυρομαχικών και στο πέρασμα του χρόνου έγιναν προσπάθειες για την τελειοποίησή της τόσο ως προς την αντοχή της όσο και την ποιότητά της. Πλέον υπάρχουν τυποποιημένα είδη παλετών τα οποία μπορούν να αναγνωρισθούν από τις διαστάσεις τους αλλά και από την επεξεργασία που έχουν υποστεί όπως η θέρμανση ή ο εμποτισμός με συγκεκριμένα ζιζανιοκτόνα.

Η παλέτα έχει μπει και στο χώρο του επίπλου καθώς μεγάλο μέρος των προς διακίνηση επίπλων μεταφέρεται με αυτές σε όλον τον κόσμο. Λόγω αυξημένου όγκου το κόστος μεταφοράς των επίπλων αποτελεί το 20%-30% της τελικής τιμής κάθε προϊόντος του κλάδου κι έτσι γίνονται προσπάθειες για μείωση αυτού του ποσοστού. Πιο συγκεκριμένα μεγάλες αυτοματοποιημένες επιπλοβιομηχανίες όπως το ΙΚΕΑ έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά για τον σχεδιασμό των επίπλων τους ώστε συσκευασμένα να μην ξεπερνούν την επιφάνεια μιας ευρωπαλέτας δηλαδή 120X80cm. Αυτό προφανώς σε τέτοιες μεγάλες αγορές μπορεί να πετύχει μεγάλη μείωση κόστους διακίνησης γιατί στην ευρωπαϊκή αγορά οι επιφάνειες φόρτωσης των φορτηγών βασίζονται στις διαστάσεις των παλετών.

Είναι τόσο συχνή η χρήση παλετών που πλέον με τη χρήση και της φαντασίας χρησιμοποιούνται και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως κατασκευή οικολογικών σπιτιών, φραχτών, σπιτιών κατοικίδιων ζώων, αλλά και επίπλων. Αν είστε λάτρης του διαφορετικού και έχετε αναπτύξει μια οικολογική συνείδηση στην επίπλωση και διακόσμηση του σπιτιού σας τότε η νέα σειρά επίπλων EcoFriendly που δημιουργούμε από παλέτες αποτελεί μονόδρομο για εσάς. Πιο συγκεκριμένα εμείς χρησιμοποιούμε μόνο πιστοποιημένες παλέτες ευρωπαϊκού τύπου (ευρωπαλέτες) διαστάσεων 120Χ80cm και δημιουργούμε μοναδικά έπιπλα που μπορούν να δώσουν μια πιο ευχάριστη και εναλλακτική νότα τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς σας χώρους.

designbysourvinosΌλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και ενδέχεται να παρουσιάζουν μικρές διαφοροποιήσεις στο φινίρισμα και στο χρώμα λόγο διαφορετικής παρτίδας παλετών. Επίσης μπορούν να κατασκευασθούν στις διαστάσεις που επιθυμείτε.