Γιατί eco frienly

Αντοχή: οι ευρωπαλέτες είναι κατασκευασμένες από 5 δοκάρια φουρνιστής οξιάς, 2 δοκάρια εσωτερικά από πεύκο και 9 τάκους από novopan υψηλής πυκνότητας. Αυτό συντελεί σε μια βιομηχανική κατασκευή αντοχής σύνθλιψης που ξεπερνά τα 1000kg.

Διάρκεια Ζωής: κάθε πιστοποιημένη ευρωπαλέτα που φέρει τις ανάλογες πυροσφραγίδες (EUR/EPAL) ανταποκρίνεται πλήρως στους κανονισμούς του ISO 6781, γεγονός που επαληθεύει ότι έχουν υποστεί τέτοιες διεργασίες ώστε να αντέχουν στο χρόνο και να είναι φιλικές προς τον άνθρωπο. Επίσης η θέρμανση τους για 30 λεπτά στους 56C° αφαιρεί όλη την υγρασία από τα ξύλα , τα κάνει πιο ανθεκτικά και τα προστατεύει από την διάβρωση. Έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα και σε εξωτερικούς χώρους χωρίς την ανάγκη ιδιαίτερων συντηρήσεων.

Οικολογική συνείδηση: όταν οι παλέτες φέρουν την πυροσφραγίδα IPPC σημαίνει ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον καθώς είναι συμβατές με όλους τους κανονισμούς βιομηχανικής αντιρρύπανσης περιβάλλοντος σε όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Επίσης για την κατασκευή επίπλων με παλέτες δεν χρησιμοποιείται νέα ξυλεία κι έτσι συμβάλλουμε έμπρακτα στη διάσωση την δασών από την υπερβολική υλοτομία. Τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται έχουν ως βάση το νερό, γεγονός που κάνει τα έπιπλα 100% οικολογικά.

Αντιαλλεργική δράση: Έχουν θερμανθεί για 30 λεπτά στους 56C° και έχουν εμποτιστεί με βρωμιούχο μεθύλιο έτσι ώστε να αποτρέπουν την προσκόλληση ζιζανίων και ακάραιων. Αυτό γίνεται για να επιτρέπεται η μεταφορά εμπορευμάτων όλων των ειδών, όπως τα ευπαθή τρόφιμα, αλλά στην περίπτωση της κατασκευής επίπλων λειτουργεί προστατευτικά από δερματικές παθήσεις και αλλεργίες.

Οικονομία: λόγω της μαζικής παραγωγής παλετών η τιμή τους στην αγορά είναι χαμηλή κι έτσι μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα έπιπλο που συνδυάζει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ξεκινώντας από οικονομική βάση. Το κόστος διαμορφώνεται βάσει των προσωπικών σας επιλογών στα υφάσματα, τα βερνίκια και την ποιότητα των μαξιλαριών.

Μοναδικότητα: το κάθε έπιπλο που δημιουργούμε είναι μοναδικό και ιδιαίτερο. Έχει ξεχωριστό serial number και έχει φτιαχτεί με μοναδικό τρόπο και φαντασία. Όλα φέρουν το λογότυπο της εταιρίας μας και είναι χειροποίητα ελληνικά προϊόντα. Μπορείτε κι εσείς να μας πείτε τις ιδέες σας ως προς το πώς θέλετε να κατασκευάσουμε το μοναδικό σας έπιπλο.

Επιπλέον λεπτομέρειες: οι παλέτες που διαλέγουμε για κατασκευή επίπλων είναι επιλεγμένες μια προς μια δίνοντας έμφαση στη φορά των νερών του ξύλου για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης υποβάλλονται στη διαδικασία του τριψίματος και σε κάθε σημείο ένωσης προστίθενται επιπλέον ανοξείδωτες βίδες για να εξασφαλίσουμε ότι τα έπιπλα αυτά θα είναι απολύτως ανθεκτικά στο χρόνο. Εν συνεχεία καλύπτονται με στόκο για να υπάρχει βέλτιστο οπτικό αποτέλεσμα και όλο το έπιπλο με φάρμακα εμποτισμού για επιπλέον προστασία στα καιρικά φαινόμενα. Στο τελικό στάδιο βάφονται με βερνίκια ή χρώματα της αρεσκείας σας. Όλες αυτές οι διεργασίες που γίνονται επιπλέον στις παλέτες τείνουν να κάνουν τα έπιπλα αυτά αθάνατα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον.

Ευκολία συντήρησης: λόγω της βιομηχανικής κατασκευής των παλετών η συντήρηση των επίπλων που είναι κατασκευασμένα από αυτές είναι εύκολη και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ανειδίκευτο τεχνίτη. Παρόλα αυτά το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα μπορεί να προκύψει.

designbysourvinosΌλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και ενδέχεται να παρουσιάζουν μικρές διαφοροποιήσεις στο φινίρισμα και στο χρώμα λόγο διαφορετικής παρτίδας παλετών. Επίσης μπορούν να κατασκευασθούν στις διαστάσεις που επιθυμείτε.